El PI
Gili: “És hora que les Illes Balears tenguin el que es mereixen”
El Pi-Proposta per les Illes felicita el dia de les Illes Balears reclamant millores en insularitat i competències.
el-pi.com 01/03/2024 - 10:55:49

Gili: “És hora que les Illes Balears tenguin el que es mereixen”

El Pi-Proposta per les Illes felicita el dia de les Illes Balears reclamant millores en insularitat i competències.

El PI-PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS reclama que es desenvolupi en plenitud l’Estatut d’Autonomia de les Illes Balears, es facin millores en la insularitat i es transfereixen més competències cap aquí. “Avui que és el Dia de les Illes Balears hem de recordar que, tot i que cada illa és diferent, compartim un espai geogràfic, una història, una identitat i unes reivindicacions comunes”, assegura el president d’El Pi, Tolo Gili.

Les Balears necessiten d'inversions estratègiques, la transferència de competències com Justícia, la gestió dels ports i aeroports o la millora del finançament autonòmic”, explica. “No pot ser que tenguem un Règim Especial per a les Illes Balears a mitges. Necessitam millorar el sistema de finançament autonòmic, aconseguir blindar el 75% del descompte de resident per viatjar, millorar les inversions en transport públic o la xarxa de tren”.

El president insisteix que també “és necessari que les Illes tenguin un IVA reduït i que l’Estat assumeixi el sobrecost dels productes alimentaris. Tenim una de les cistelles de la compra més cares de tot l'Estat espanyol i no ho podem consentir!”, insisteix.

Els qui feien bandera de resoldre els problemes de la insularitat abans de les eleccions, ara governen i tot continua igual. Fa vuit mesos del Govern Prohens i els complements d’insularitat no apugen”, insisteix el president. “Calen metges i policies, i no és per l’idioma que no venen, sinó pel cost elevat de la vida a les Balears”, recorda Gili.

Avui és un dia de celebració, però també pot servir per recordar que només plegades podrem avançar i acabar amb les injustícies que patim. Coalició Canària posa aquell arxipèlag per davant de tot; el PNB, el País Basc; el Partit Regionalista de Cantabria, la seva comunitat… i els seus veïnats els donen el suport necessari perquè entenen que només miraran per ells els partits de la terra. Això és El Pi, l’única formació que mira des de les Illes i per les nostres Illes”, diu el president.

La mar Mediterrània ens uneix i plegades hem d’avançar. Sumem forces. Feliç dia de les Illes Balears a tothom”, ha sentenciat Gili.

 

Reciente
Visto
Comentado