Festival Teresetes
VINT-I-SISENA EDICIÓ DEL FESTIVAL TERESETES DE MALLORCA
El Festival dels espectacles de manipulació i visuals serà una realitat del 6 al 12 de maig 2024
festivalteresetes 04/05/2024 - 07:24:46

VINT-I-SISENA EDICIÓ DEL FESTIVAL TERESETES DE MALLORCA.

El Festival dels espectacles de manipulació i visuals serà una realitat del 6 al 12 de maig 2024


La vint-i-sisena edició del Festival Teresetes de Mallorca, mostra de creacions contemporànies de les arts escèniques focalitzades en les

teresetes, objectes i arts del carrer, serà realitat del 6 al 12 de maig. El festival omplirà durant una setmana l’illa de propostes escèniques per a totes les edats, per sala i carrer, amb estrenes d’espectacles innovadors, internacionals, nacionals i propostes locals.


Espectacles i activitats variades celebraran l’edició número 26 del Festival Internacional de Teatre de Teresetes de Mallorca que avui ha presentat la seva programació a Can Balaguer. Un programa 2024 format per 19 espectacles, 1 instal·lació i 1 exposició amb un total de 56 actuacions (30 a Palma, 26 als municipis de part forana), alhora que tallers, jocs i sessions professionals amb debats i presentacions. Aina Maria Gimeno, directora del festival, ha destacat que les “propostes programades enguany arriben de la mà de 20 companyies: 4 internacionals, provinents de Bèlgica, França, Itàlia, Uruguai; 9 nacionals, de Catalunya, Castella i Lleó, País Valencià, 1 de Menorca i 6 de Mallorca”.


L’edició ha estat possible gràcies a la col·laboració de les institucions, entitats i municipis que donen suport al Festival, destacant el Consell de Mallorca, l’Institut d’Estudis Baleàrics del Govern de les Illes Balears, l’Ajuntament de Palma i AC/E Acción Cultura Española.


Antònia Roca, vicepresidenta primera i consellera executiva de Cultura i Patrimoni del Consell de Mallorca ha destacat que el festival és un projecte complet que aporta cultura arreu de l’illa. En aquest 2024 acullen les teresetes 17 municipis de Mallorca (Alaró, Alcúdia, Algaida, Andratx, Artà, Costitx, Felanitx, Inca, Llucmajor, Muro, Palma, Pollença, Porreres, sa Pobla, Sant Llorenç des Cardassar, ses Salines i Sineu) i dos municipis de Menorca (Ciutadella i Sant Lluís).


L'acte també ha comptat amb la presència de Llorenç Perelló, director de l'Institut d'Estudis Baleàrics, entitat que dona suport tant en l’apartat d'exhibició de companyies locals (com Centimets Teatre, Viatge al món de n’Aina o Em sembla bona idea) com en les Jornades.

 

Reciente
Visto
Comentado