La Nit de l'Art comptarà amb 40 punts d'exposició distribuïts per tot
L'Ajuntament anuncia la celebració de la Nit de l'Art Manacor Km. 0, un esdeveniment cultural que tendrà lloc el proper dissabte dia 15 de juny començarà a les 18 h
Pel que fa a les exposicions, «la intenció és apropar l'art creat per artistes manacorins o que tenen una relació amb Manacor al públic; d'aquí el lema de Km. 0», ha explicat el delegat de Cultura
AGENCIA MANACORNOTICIAS 28/05/2024 - 10:15:00
La primera Nit de l’Art va tenir lloc el 2022 a la barriada de Fartàrtix i en l’edició d’enguany es trasllada al centre. La intenció de l’Ajuntament de Manacor és de consolidar aquest esdeveniment, que hores d’ara té

NIT DE L'ART 2024 A MANACOR: UNA CELEBRACIÓ DE LA CREATIVITAT I LA POTÈNCIA CULTURAL DE QUILÒMETRE ZERO. L'Ajuntament de Manacor anuncia la celebració de la Nit de l'Art Manacor Km. 0, un esdeveniment cultural que tendrà lloc el proper dissabte dia 15 de juny. Aquesta jornada especial reunirà una àmplia varietat d'artistes locals i espais expositius, i transformarà el centre de la ciutat en un mosaic de creativitat i expressió artística. El batle de Manacor, Miquel Oliver, i el delegat de Cultura, Ferran Montero, acompanyats d’artistes i propietaris que participaran de l’esdeveniment, han presentat la iniciativa aquest dimarts de matí als mitjans de comunicació.

La Nit de l’Art de Manacor començarà a les 18 h i oferirà als visitants una experiència cultural immersiva i diversa. A més, diversos espais comptaran amb activitats addicionals com performances en viu, tallers, espectacles itinerants, accions col·lectives, concerts per a tots els públics en diferents escenaris, intervencions d’art urbà i un espai radiofònic. La Nit de l’Art Manacor km.0 començarà amb una exposició dedicada a l’artista Llorenç Ginard, a l’edifici municipal del carrer Major número 22.

40 punts expositius per a més de 40 artistes locals d’estils i disciplines diferents, sumats a una programació molt completa d’activitats paral·leles que s’aniran desgranant les properes setmanes.

Pel que fa a les exposicions, «la intenció és apropar l'art creat per artistes manacorins o que tenen una relació amb Manacor al públic; d'aquí el lema de Km. 0», ha explicat el delegat de Cultura, Ferran Montero. Per això, amb la intenció de dur a terme aquest acostament, s’han seleccionat mostradors de comerços i alguns espais interiors de fàcil accés, tot fent un itinerari pel centre de Manacor, amb el mapa corresponent, establint així un diàleg entre les diferents obres i els diferents autors, amb la pretensió de generar curiositat per l'art. «Cada un dels artistes ha pogut estar en contacte amb els propietaris dels comerços o espais particulars que ens obrin les portes, el que fa que també hi hagi una interacció entre els artistes i els espais expositius», ha afegit Montero, agraïnt a totes les persones que obriran ca seva o els seus locals el proper 15 de juny.

40 punts expositius per a més de 40 artistes locals d’estils i disciplines diferents, sumats a una programació molt completa d’activitats paral·leles que s’aniran desgranant les properes setmanes. «És una Nit de l’Art que involucrarà molta de gent – artistes, veïnats i comerciants - de Manacor al voltant de l’art i que omplirà l’espai públic i el carrer de propostes», ha apuntat el batle de Manacor, Miquel Oliver.

L'Ajuntament de Manacor convida tota la ciutadania a participar en aquesta celebració de l'art i la cultura local, gaudint de les obres exposades i aprofitant l'oportunitat per conèixer de prop els artistes del nostre municipi. La primera Nit de l’Art va tenir lloc el 2022 a la barriada de Fartàrtix i en l’edició d’enguany es trasllada al centre. La intenció de l’Ajuntament de Manacor és de consolidar aquest esdeveniment, que hores d’ara té un caràcter bianual.

Recorregut i Participants. La Nit de l'Art comptarà amb 40 punts d'exposició distribuïts per tot el centre de Manacor. Des de galeries i botigues fins a espais públics i edificis històrics, cada lloc oferirà una oportunitat única per gaudir de l'art en les seves diverses formes. A continuació, es detallen els participants i espais destacats:

C. Major, 22 - Llorenç Ginard

Món de llibres - Joan Lluís Clemens

Can Lliro - Cati Cànoves

Can Garanya - Llorenç Femenies

30 - Daniel Morales

Jaume Pou: Assessoria d'Imatge - Maria Gironès

Gsus Estilista - Jaume Alós

Sapiens - Cati Gaià

Leukids - Alba Barceló

Can Manuel - Carme Fuster, Carlos Salvatierra, Joan Duran i Miquel Febrer

Fotografia Bennàssar - Toni Mitjanit

C. de l'Amistat, 9 - IES Mossèn Alcover

C. Joan Lliteres, 6 - Miquel Veny

C. Joan Lliteres, 6 - IES Manacor

S'Agrícola - Planta baixa, Sitges Febrer

S'Agrícola - Primer pis, Cas Mestre Coix

S-Way - Nena Mestre

Capritx - Rafel Perelló

Pl. Weyler, 5a - Art Pastel

Ca n'Antònia - Julio Huertas

Sabates Riera - Julio Huertas

Fòrum - Margalida Llull

La Il·lustrada - Toni Galmés Martí

Minimón - Toni Galmés Bennàssar

Jaume Barceló. Estilistes - Neus Pastor

Petit Comercial - Biel Parreta

Esprit - Maria Huerga

Can Damià - Maria Isabel Binimelis

Fay - Guillem Sales

Cereria Sa Bresca - Alejandro Blasi

IB Inversiones - Claudia Rivero

Sa Mesura - Claudia Rivero

Can Fernando - Cati Bauzà i Claudia G. Zuccheli

Lorda Concept Store - Lydia Hoffungsthal

Plaça de ses Verdures - Carreró de l'Art de Porto Cristo: Clara Schley, Christiane Sternberg, Juan Torrello, Magdalena Gomila, Marcos Gittis, Toni Rigo, Joan T. Nadal Mas, Juan C. Núñez i Pipa Tabares

Dietflash - Salvador Vadell

Ca ses Cusses - Jesús Ballester

Sabateria Manacor - Miquel Peñaranda

Ma·art Espai creatiu - Antònia Blanes

Ma·art Espai creatiu - Margalida Estelrich i Adrià Mayordomo

Capella de la Caritat - Tomàs Barceló

Casa Mallorca - Concept Store

Sala Maus. Avda, Baix des Cos, 35 - Alice Oplatková.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado


1
1
Manuel Rosas Serra
Positivo